به گزارش روابط عمومی موسسه ائمه الهدی، جشنواره بین المللی حقوق بشر آمریکایی در سطح ملی و بینالمللی برگزار می گردد.
اسماعیل آجرلو دبیر اجرایی سومین جشنواره حقوق بشر آمریکایی در این رابطه می گوید: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «افشای حقوق بشر آمریکایی» و نامگذاری هفته دوم تیرماه هر سال به این نام، دبیرخانه پویش مردمی افشای حقوق بشر آمریکایی با همکاری مؤسسات و نهادهای مردمی و در راستای ارتقای آگاهیها و فرهنگ عموم مردم ایران و جهان در زمینه حقوق بشر و از طرفی معرفی چهره واقعی مدعیان جهانی حقوق بشر با استفاده از آثار هنری، سومین جشنواره بین المللی حقوق بشر آمریکایی را در سطح ملی و بینالمللی با ساختار دبیرخانه مردمی و غیردولتی برگزار مینماید.
آجرلو در ادامه هدف اصلی این جشنواره را نمایان ساختن نقض حقوق بشر توسط آمریکا با استفاده از قالبهای هنری و با محوریت تولید محصولات هنری دانست و افزود همانطور که میدانید نقض حقوق بشر توسط آمریکاییها تنها نسبت به مردم ایران نبوده بلکه آمریکا جنگهای بسیار زیادی را در سطح جهانی انجام داده است.
دبیر اجرایی جشنواره ادامه داد : موضوع این جشنواره موضوع بین المللی است و وظیفه تمام هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه این است که آزادانه مطالب خود را ارائه کنند. ما در کشور خود همواره مورد تهاجم کشورهای متعدد و آمریکا در خصوص اتهامات نقض حقوق بشر بودیم در حالی که با یک مطالعه ساده میتوانیم بزرگترین ناقضان حقوق بشر یعنی آمریکا و کشورهای غربی را بشناسیم.
ایشان افزودند : قالب این جشنواره قالبی هنری است زیرا زبان هنر زبان گویای جهانی است و میتواند فراگیر باشد. این جشنواره در تیرماه سال 1397 و همزمان با هفته حقوق بشر آمریکایی برگزار خواهد شد.
آجرلو در مورد موضوعات محوری و عمومی این جشنواره توضیحاتی ارائه داد و گفت: این موضوعات عبارتند از: «نقض حقوق بشر در درون آمریکا»، «اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا نسبت به ملت ایران»، «اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در سطح جهان»، «جنایات، ترور و قطعنامههای آمریکایی»، «جنگهای آمریکایی»، «دموکراسی آمریکایی»، «حقوق بشر در آمریکا»، «تبعیض آمریکایی» و …
وی در ادامه افزود: ما در این جشنواره دو گرایش اصلی هنری و ادبی را اعلام میکنیم. گرایشهای هنری شامل موشن گرافیک، اینفوگرافیک، پوستر، کاریکاتور است و رقابت میان هنرمندان داخلی و بین المللی در این گرایشهای هنری به انجام خواهد رسید. بخش ادبی جشنواره ویژه رقابت هنرمندان داخلی و در دو قالب شعر هجو و داستان کوتاه است که گرایشهای ملی این جشنواره را تشکیل میدهند. همچنین بخش جنبی جشنواره را داریم که شامل تولید کلیپهای تصویری برای موسیقیهای منتخب انقلابی و ضد استکباری است و تولید اپلیکیشنهای موبایلی و صفحات مجازی نیز است.
مهلت ارسال آثار 15 اردیبهشت 97 خواهد بود و پس از کارشناسیهای انجام شده بر روی این آثار مراسم اختتامیه و همایش اصلی در ایام تیرماه و هفته حقوق بشر آمریکایی برگزار خواهد شد.
آقای عباس آجرلو در پایان از نهادها، گروهها و افرادی از جمله خبرگزاری فارس، حوزه هنری، معاونت فرهنگی سازمان بسیج، سازمان فضای مجازی سراج به منظور حمایت از برگزاری این جشنواره تقدیر و تشکر کردند.
اطلاعاتی در مورد محتوای جشنواره
- حضرت آقا در دیدار خانوادههای شهدای هفتم تیر و جمعی از خانوادههای شهدای استان تهران (6 تیر 1394) با بیان گوشه هایی از خباثت های آمریکا در دهه اول انقلاب اسلامی فرمودند: «خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفتهی «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم. واقعاً حقوق بشر آمریکایی در این چند روز در کشور ما یک چیز واضح و بارزی است و از این قبیل الی ماشاءالله.»
- پیرو بیانات رهبری، شورای عالی انقلاب فرهنگی 12 تیر را روز افشای حقوق بشر آمریکایی نامگذاری کرد.
- ششم تا دوازدهم تیرماه از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به عنوان “هفته افشای حقوق بشر آمریکایی” اعلام شد.
- وقایع این هفت روز:
– ششم تیرماه 1360: سوء قصد نافرجام به رهبر معظم انقلاب
– هفتم تیرماه 1360: بمب گذاری و انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و به شهادت رساندن آیت الله دکتر
بهشتی و 72 تن از اعضای این حزب
– هشتم تیرماه 1360: ترور و به شهادت رساندن محمد کچوئی رئیس زندان اوین
– یازدهم تیرماه 1360: ترور و به شهادت رساندن آیت الله صدوقی نماینده امام(ره) و امام جمعه یزد
– دوازدهم تیرماه 1367: شلیک موشک به هواپیمای مسافربری ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (IR655)
توسط ناو آمریکایی وینسنس ((CG – 49)USS Vincennes) که منجر به شهادت 290 نفر
مسافر و خدمه از جمله 66 کودک و 53 زن شد.
سخنان شیخ عبدالله الصالح جانشین دبیرکل جمعیت عمل اسلامی بحرین در ابتدای نشست خبری جشنواره
حضور آمریکا در بحرین به سال 1931 و هنگام کشف ذخایر نفتی در این کشور بازمی گردد که با شروع فعالیت شرکت نفتی “استاندارد اویل” در 1954 رسمیت یافت. آغاز حضور نظامی آمریکایی ها نیز به سال 1971 برمی گردد.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین واقع شده و دارای 4200 نفر کادر است. این نیروها آزادانه در بحرین تردد می کنند.
هدف آمریکا از حضور در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) حفاظت از منافع خود و رژیمهای همپیمانش در منطقه میباشد. این حضور پس از جنگ 1973 (جنگ یوم کیپور- جنگ دوم اعراب و اسرائیل) تشدید شد که مقصود آنها کنترل شاهراه مهم نفتی است.
غرب ابتدا سعی می کرد خود را به عنوان مدافع اساسی حقوق بشر و تمدن در منطقه معرفی کند اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و نیز وقایعی که بعدها در عراق و سوریه و یمن اتفاق افتاد نوع عملکرد و استانداردهای دوگانه آنان (آمریکا و غرب) حقیقت این ادعا را مشخص کرد.
مشکل اساسی این است که چند کشور در سازمان ملل حق وتو دارند و این ناعادلانه است.
انقلاب بحرین و یمن، ادعاهای دروغین آمریکا برای دفاع از حقوق بشر را آشکار ساخت. دخالتهای آمریکا و عربستان سعودی برای سرکوب قیام ملت بحرین بسیار واضح و روشن است به طوری که وزیر دفاع آمریکا یک روز قبل از دخالت عربستان در بحرین و یمن به ریاض سفر کرد.
سرکوب ملت بحرین آمار بسیار هولناکی را نشان میدهد که از جمله آن زندانی شدن بیش از 4 هزار و 500 نفر در زندانهای مخوف بحرین از جمله 17 نفر از علمای دینی، و 12 نفر زن است. تعدادی نیز به حبس ابد محکوم شدهاند. که یکی از اینها جوانی 25 ساله است که به 237 سال زندان محکوم شده است. 10 نفر از زندانیان انقلابی بحرین به اعدام و 50 نفر به حبس ابد محکوم شده اند.
7 نفر از این زندانیان، دبیرکل احزاب و گروه های سیاسی معارض بحرین هستند که فقط دو نفر از آن ها به نام های “ابراهیم شریف” و “محمد علی محفوظ” آزاد شده اند و 5 نفر دیگر به نام های “شیخ علی سلمان”، “عبدالجلیل مقداد”، “حسن مشیمع” و “محمد حبیب المقداد” همچنان در زندان های رژیم آل خلیفه محبوس هستند.
از دیگر زندانیان مشهور و شخصیت های بین المللی که در رابطه با مسائل حقوق بشری فعالیت دارند “عبدالهادی الخواجه” نایب رئیس اتحادیه بین المللی و رئیس سابق حقوق بشر در بحرین و “نبیل رجب” رئیس مرکز حقوق بشر در بحرین هستند.
ظلم رژیم بحرین تنها شامل زندانیان نشده است بلکه شناسنامه 510 نفر از مردم بحرین نیز طی این مدت باطل شده که یکی از آنان “شیخ عیسی قاسم” بزرگ ترین عالم بحرین میباشد. تاکنون 200 نفر از مردم بحرین توسط عوامل این رژیم شهید شدهاند. که بعضی از آن ها مورد ترور قرار گرفته اند.
تقریباً کلیه حقوق شیعیان توسط حکومت بحرین مصادره شده است و نیز بسیاری از مؤسسات فرهنگی مانند “جمعية التوعية الإسلامية”، “المجلس الإسلامي العلمائي”، “جمعية الرسالة الإسلامية” و “مكتب البيان” و نیز تشکل های سیاسی و احزاب مانند “جمعية العمل الوطني الديمقراطي – وعد”، “جمعية الوفاق الوطني الإسلامية” و “جمعية العمل الإسلامي” ممنوع الفعالیت شدهاند.
دخالتها در بحرین یک نوع هماهنگی و پیمان استراتژیکی است که آمریکا در مورد این رژیم انجام داده است. انگلستان نیز با انجام اقداماتی مانع از اجرای بیانیههای حقوق بشری از جمله 176 توصیه حقوق بشری علیه رژیم بحرین بوده است و این دفاع و پشتیبانی از رژیم بحرین تاکنون ادامه دارد.
– تلاش مردم بحرین برای انقلاب و ایمان راسخ آنان باعث شده تا بتوانند به پیروزی برسند اما پوشش و دفاع آمریکا و انگلستان از رژیم بحرین تاکنون مانع از دستیابی مردم به خواستهها و حقوقشان شده است.
Call for the Third international festival
The secretariat:
The secretariat of grassroots campaign (Exposing American Human Rights) with popular and non-governmental structure is calling for the second international festival of American Human Rights using artworks and in cooperation with NGOs for promoting public awareness on human rights to reveal the real face of international human rights claimants.
Call approach:
To create “research-based” artworks with the concept and instances of American Human Rights.
Call subjects:
– Human rights violations in the country of America.
– America’s human rights violations against Iranian nation.
– Inhumane practices of America in the world.
– American crimes/ American coups/ American terrors/ American resolutions/ American wars
– American democracy/ human rights in United States/ American discrimination and …
Artistic trends of international section:
International section will be held in the following trends and aims to create an opportunity to introduce artworks of artists from other countries in the world to set the stage for global solidarity and protest against human rights violations by America:
– Motion graphic
– info graphic
– poster
– cartoon
Awards:
First prize of the festival
– Motion Graphics: 1500 $
– Infographic: 1200 $
– Poster: 1100 $
– Cartoon: 1000 $
General rules:
– There is no age limit for participants and participation in exhibition is open to all amateur and
professional artists.
– The subject and theme of artworks must include at least one of the announced matters.
– The right to use the entries in the book, cultural and exhibition series and media is reserved for the
secretariat.
– The participant will be responsible in a case of any artwork copying (imitation or plagiarism) or not
respecting to intellectual property of other people.
– There is no limit on the number of enrolments.
– The submitted artworks should not be awarded any prize in other festivals.
– In case of a request by the secretariat, participants are required to submit modified files or original
works.
– The secretariat makes decision for unforeseen issues.
– A formal photo of owner of the artwork is required.
Timeline:
– Deadline: 5 May 2018
– Closing and show time: the second week of July 2018
How to submit artworks:
– Sending the artwork is done exclusively through this website: http://www.Us-humanrights.com
– All artworks must be named according to the following example (must be in English):
First and last name – the number of artwork: Mohammad Ahmadi-01.jpg
– In case of necessity, the secretariat can also receive the artworks via this e-mail:
mailto:Us-humanrights@gmail.com